Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Er was eens in Kemmel...
10 septembre 2014

Kemmel : Er was eens... Vroeger en daarvoor...

 

 

Kemmel  

 

 

Kemmel wapenschild

 

 

 

 

 

Vroeger

 

Kemmel Belvédère nieuw

 

 

 

 

 

en daarvoor...

 

Kemmel Belvédère oud

 

 

 

 

 

De bedoeking van deze Blog is een aantal oude foto's van Kemmel met u te delen. 

Alle foto's, tekeningen, kaarten en andere afbeeldingen komen uit het archief en de albums van  mijn ouders, Albert Depuydt en Matdeleine Victoor, en van naaste familieleden.  

U vindt hier oude foto's en postkaarten van het het dorp Kemmel en de gemeente Heuvelland, foto's en groepsfoto's uit het rijke verenigingsleven van het dorp, foto's van feesten en evenementen, alsook een aantal foto's uit het familie-archief.

Persoonlijk kijk ik met groot genoegen terug op mijn fantastische jeugd die ik in Kemmel heb mogen doormaken tussen het gezegende jaar 1966 en mijn vertrek naar de Borinage in 1991.  Wij woonden in de Nieuwkerkestraat 35 (vandaag Kemmelstraat 68) te Kemmel, in de bocht tussen "De Linde" en "De Groene Linde".

Als lid van talrijke verenigingen zoals de K.S.A. (als jongknaap, knaap en leider), de Wielertoeristenclub "De Doortrappers" (een tijd als secretaris), de Vrijwillige Brandweer (1988-1991) en als mede-oprichter van Jeugdclub "'t Verzup", heb ik in Kemmel heel wat mooie avonturen mogen beleven.

Menig lid van mijn familie - zowel van vaders (Julien Depuydt - Lydia Vereecke) als moeders (Celestin Victoor - Eudoxie Oreel) kant - namen traditioneel deel aan het rijke verenigingsleven in Kemmel : Schuttersgilde "Sint-Sebastiaan", Muziekmaatschappij "Sint-Cecilia", Vrijwillige Brandweer, Bond der Gepensioneerden, K.A.V., K.V.L.V, ....  Vandaar de vrij uitgebreide collectie.

In ieder geval viel er in Kemmel altijd wel iets te beleven !!

De foto-collectie op deze blog zal beetje bij beetje worden aangevuld.

Alvast dank voor uw bezoek.  Ik wens u in ieder geval veel kijkplezier !  U komt misschien wel een oude bekende tegen !  Uw reacties en opmerkingen zijn altijd welkom.

 

Vriendelijke groet,

 

Filip Depuydt

Frameries

 

 

 

Plan West-Vlaanderen

 

 

 

 

 

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
Er was eens in Kemmel...
  • Dit blog laat u kennismaken met een reeks historische foto's over het leven in en rond de gemeente Kemmel (Heuvelland) aan de voet van de Kemmelberg. het gaat hier zowel over oude foto's, postkaarten, krantenknipsels en andere afbeeldingen.
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Publicité
Archives
Derniers commentaires
Visiteurs
Depuis la création 4 778
Publicité